joi, 4 august 2011

Secretele parului blond

Indiferent daca vrei sa devii sau sa ramai blonda, in continuare vei gasi raspunsul la cele mai frecvente intrebari ce te intereseaza despre ingrijirea parului deschis la culoare.


Daca ma decolorez, imi stric parul?
Pudra decoloranta, intr-adevar afecteaza structura firului de par, insa cu ajutorul unor sfaturi profesionale si al unor produse prescrise corect, iti poti mentine parul indiferent de culoarea sa, in starea cea mai buna. Un sfat ar fi sa iei decizia unei decolorari totale numai in cazul in care porti parul foarte scurt, cu o tunsoare mentinuta printr-o indepartare regulata a varfurilor uscate si despicate. Insa daca mergi pe efectul suvitelor razlete, acestea s-ar putea sa fie chiar solutia ideala pentru un par stralucitor, cu mai mult volum.
Balsam sau masca regeneratoare?
Daca ai doar cateva suvite blonde pe o baza de par natural, ai nevoie doar de un balsam hidratant, cu extract de ginseng care protejeaza parul impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi (lumina soarelui, coafat, poluare) si flori de musetel care accentueaza tonurile de blond. Insa daca esti o blonda convinsa, ce nu mai stie cum arata culoarea ei naturala de par, atunci e cazul sa folosesti la fiecare spalare, tratamente reparatoare pe baza de ceramide si extracte de lamaie.
De ce parul blond e mai aspru?
Parul aspru nu arata bine, indiferent ce coafura ai alege! Unul din motivele principale pentru care blondul tau incepe sa arate astfel este ca nu e ingrijit cu produsele corespunzatoare, speciale pentru aceasta culoare. Un altul poate fi culoarea care da semne de degradare, din cauza unor factori precum clorul din piscina, apa marii sau razele soarelui, care deshidrateaza parul. O alta posibilitate e aplicarea incorecta a unui produs pentru decolorare. Un alt dusman al blondelor platinate ar putea fi atmosfera plina de fum.
Cauti o nuanta usor de mentinut?
Poti deveni blonda rapid numai in cazul in care parul tau nu e vopsit sau are oricum o culoare deschisa. Alege cateva suvite de blond cenusiu, create de hair-stylistul tau cu o crema coloranta care sa confere parului un aspect natural, cu maximum 3 sau 4 tonuri mai deschis. Vei obtine un look de vacana sarutat de soare, pe care va trebui sa-l readuci la viata de 2 sau 3 ori pe an - pentru ca nu e nevoie de decolorant, nu se vor observa diferente notabile de culoare.
De ce am nevoie de nuantator?
Un nuantator este necesar cand parul a fost decolorat in prealabil si, dupa terminarea procesului chimic, pe par a ramas o culoare nedorita. Cenusiu, perlat, argintiu, bej si violet sunt cateva tonuri folosite pentru a crea o culoare fara cusur si te tin departe de nuantele indezirabile. 

Si in final o poza cu Peyton din One Tree Hill al carei par blond imi place mult! Hope you like this post! Kisses!

         


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu