miercuri, 24 august 2011

Iubeste-ti corpul! (1)

Toata lumea stie ca frumusetea vine din interior. Asadar, ca sa-ti pregatesti corpul pentru orice anotimp, fii optimista, mananca moderat si investeste in cateva produse, pentru a-i da naturii o mana de ajutor.
Gropitele din obraji arata dragut. Dar ce se intampla cand ele se formeaza pe coapse sau pe picioare? Incepe lupta importiva celulitei! Nu mai trebuie sa spun despre celulita, cum se formeaza,  etc, stiti deja... Celulita nu tine neaparat de numarul kilogramelor. Cu toate ca dieta si stilul de viata influenteaza formarea ei, o mare parte este cauzata de toxinele ce se acumuleaza in organism si afecteaza femeile cu orice greutate sau structura a corpului. Pentru ca pielea frumoasa nu are nevoie neaparat de chirurgie plastica si nici nu credem in miracole peste noapte, in continuare veti vedea care sunt cele mai rapide si mai eficiente secrete pentru o piele neteda si sexy.

10 moduri rapide de a elimina kilogramele in plus
“Alimentatia echilibrata si practicarea sportului in mod regulat isi pun amprenta asupra compozitiei corporale, marind masa musculara si diminuand depozitele de grasime”, spune Mihaela Bilic, specialist in nutritie, care a facut un top al celor mai sanatoase trucuri anticelulita:
Diminueaza cantitatea de grasime. Grasimea alimentara este cel mai mare dusman al siluetei si e usor de transformat in tesut adipos de depozit. O lingura de ulei de masline, un cubulet de unt sau doua linguri de smantana asigura necesarul zilnic de lipide – surplusul se duce pe solduri!
Elimina zaharul si dulciurile. Contin calorii goale si nu aduc substante nutritive in organism, ci doar placere la nivelul creierului. Desertul sanatos este alcatuit din fructe.
Mananca legume proaspete, bogate in minerale, vitamine dar si in fibre cu rol benefic asupra tranzitului intestinal si absorbtiei de grasimi.
Evita sa adaugi sare in mancare. O multime de alimente sunt sarate din fabricatie (paine, branzeturi, conserve), iar altele contin sare de la natura (lapte,legume). Inlocuieste-o cu plante aromatice sau condimente.
Redimensioneaza portiile de mancare si nu uita: farfuria ideala are diametrul de 20 cm – jumatate este umpluta cu legume, un sfert cu proteine (carne, branza, oua), iar celalalt sfert cu glucide lente (paine, orez, paste fainoase).
Alimente care ard grasimi: broccoli, andive, varza, telina, ardei gras, vinete, ridichi, patrunjel.
Organizeaza-ti programul de masa astfel incat sa ai zilnic trei mese principale, fara “rontait” intre ele. :)) Orice gustare declanseaza secretia de insulina din pancreas si, pe langa faptul ca blocheaza arderea grasimilor de depozit, duce la scaderea glicemiei, adica la senzatia de foame si nevoia de dulce, deci un cerc vicios.
Bea apa in loc de bauturi racoritoare si ai grija sa consumi minimum 1,5 l/zi. Ceaiul si cafeaua pot fi prezente in continuare in dieta zilnica, fiindca au efect diuretic.
Elimina complet alcoolul. Este un catalizator excelent pentru transformarea caloriilor in grasime de depozit.
Regula de aur anticelulitica: fara carbohidrati dupa ora 18. Organismul are nevoie de energie in prima parte a zilei, cand avem activitati fizice si intelectuale bazate pe consum de glucoza. Micul dejun si pranzul trebuie asadar, sa contina carbohidrati si mai ales, glucide lente (paine, orez, paste fainoase, fasole, mazare), care elibereaza energia pe parcursul a trei-patru ore si ne acopera “cheltuielile” metabolice. Dupa ora 18, metabolismul incetineste si nu mai consuma glucoza. De aceea, masa de seara poate fi alcatuita din proteine (canre slaba, peste) si legume, ce nu contin amidon, astfel incat aportul de carbohidrati sa fie minim si sa nu ramana nimic care ar putea fi transformat in grasime.


Fumatul dauneaza grav celulitei. Nicotina are efect vasoconstrictor asupra capilarelor, deci scade circulatia si drenajul limfatic de la nivelul pielii, favorizand celulita.
Nicio saptamana fara sport. Daca produsele anticelulitice ar fi facut miracole cu rezultate care ar fi durat pe vecie, am fi avut toate funduri bombate ca supermodelele braziliene. Totusi, ce poate face o diferenta remarcabila? Numai sportul! Un studiu recent arata ca 75% dintre femeile care au facut 20 de minute de exercitii cardio si de forta, de 3 ori pe saptamana, au observat o reducere semnificativa a celulitei dupa trei luni. Putem incerca tenisul, alergarea in aer liber, saritul corzii sau inotul si sa ne lucram corpul in ansamblu, pentru a avea sanse sa luptam impotriva celulitei. Chiar daca efectele exercitiilor asupra celulitei nu se vor vedea din prima, vom avea alte efecte benefice imediate si asta am vazut-o pe pielea mea: starea generala de bine, mai multa energie, ten luminos si un somn mai odihnitor. 


2 comentarii:

  1. Mi-a placut postarea, pacat ca eu incerc sa pun kg :D

    RăspundețiȘtergere
  2. ma bucur ca ti-a placut:* si eu incerc sa mai pun ceva pe mine pt ca sunt slaba, dar prefer muschi in loc de celulita :D asa ca...exercitii si mancare cat mai sanatoasa de-acum :P

    RăspundețiȘtergere