luni, 22 august 2011

Antrenament cu vibratii

Miscari accelerate, vibratii in tot corpul... Asta poti simti la antrenamentele cu unul din cele mai noi dispozitive sportive: flexibar.
Conceptul de antrenament prin vibratii dateaza de prin anii ’70, cand cercetatorii rusi incercau tot felul de metode de tonifiere a musculaturii cosmonautilor. Ei au fost primii care au descoperit tonifierea cu “miscari accelerate”. In timp s-au inventat diferite masinarii care sa produca aceste vibratii, una din ultimele noutati in training pentru o tinuta supla si un corp sanatos fiind flexibarul.

Cum se foloseste? Se ia bara flexibila, se prinde de mijloc, care este marcat printr-un burete pentru a evita alunecarea mainilor, si i se imprima o miscare vibratorie. Acest gen de antrenament recruteaza pana la 60% din fibrele musculare in timpul fiecarei contractii. Si asta datorita unei miscari continue de stretch/reflex prin care trec muschii. Prin contractarea lor la o frecventa atat de mare, fiecare parte a corpului e stimulata intr-un ritm foarte alert. Exercitiile cu flexibarul imbunatatesc tonusul muscular, te ajuta sa ai o postura corecta, fiind indicate si in cazul afectiunilor coloanei vertebrale. Exista multe combinatii care se pot efectua cu un flexibar daca alegeti aceasta metoda pentru tonifierea muschilor.
Efectele terapeutice ale felxibarului au fost certificate de specialisti si instructori din toate colturile lumii. Trebuie precizat insa ca unul din lucrurile care nu lipseste la un antrenament este distractia. Desi forma flexibarului lasa impresia ca ar fi extrem de usor de folosit, reusesti sa il aduci in stare vibratorie doar daca te concentrezi si iti coordonezi miscarile. Buna dispozitie iti iese insa din prima!  Multitudinea de pozitii iti starneste curiozitatea, te provoaca la miscari tot mai alerte ale flexibarului si iti lucreaza in tot acest timp muschii intregului corp. Fie ca te hotarasti sa-l comanzi de pe internet, fie ca vizitezi un club anume, te vei distra pana la ultima vibratie.
Mi s-a parut interesant articolul si as vrea sa incerc si eu acest tip de antrenament, dar nu am auzit si nu stiu unde se gaseste acest flexibar, cel putin la mine in oras. Voi ati auzit de flexibar sau de locuri unde se foloseste? :) Pupici si aveti grija de voi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu