vineri, 5 august 2011

“Lexiconul” parului

Ionii sunt folositi in produsele pentru par, iar “beehive” nu e doar denumirea in engleza a stupului de albine, ci si o coafura. Vei afla mai multe in continuare intr-un “dictionar” inedit al parului.

Anti-frizz - Produse ce contin formule concentrate care au ca scop imblanzirea parului ce se increteste in special cand este expus umiditatii. Firul de par este viu si actioneaza ca un burete, de aceea el preia umiditatea din atmosfera. Produsele anti-frizz nu sunt produse anti-electrizare. Ele contin uleiuri care netezesc cuticula si se agata de fiecare fir, astfel incat umezeala nu poate patrunde. Ingredientele continute de aceste produse confera stralucire si fac parul sa arate ingrijit.


Bad hair day - O dimineata dezarmanta, care prevesteste o zi in care nimic nu-ti convine. Parul tau nu se aranjeaza nicicum, oricata spuma sau ceara ai folosi. Situatie in care tot ce poti face este sa-ti pui ceva pe cap. Si sa astepti ziua de maine. Si parul are dreptul la cate o zi mai proasta. In plus, schimbarile hormonale sau produsele de ingrijire neadecvate pot afecta felul in care arata parul tau.


Beehive - In traducere, stupul.
Stil de coafura din anii ’50, la moda pana la sfarsitul anilor ’60, readus in prim plan de raposata cantareata Amy Winehouse :(. Pentru a-l realiza, tapeaza partea din spate a parului, fixeaza-l si aplica mult fixativ, pentru a mentine aspectul de cuib. Parul din fata poate fi lasat liber sau prins, dupa bunul plac. Ptr a crea un beehive autentic, te poti ajuta de un burete pe care sa-l plasezi sub par, prins cu agrafe. Astfel vei fi sigura ca are o forma adecvata. Alt exemplu de beehive celebru poate fi admirat la Audrey Hepburn, in Breakfast at Tiffany’s


Chignon - Termen francez pentru cocul simplu, la baza capului. Pentru a-l putea obtine trebuie sa ia parul lung, cel putin pana la umeri. El trebuie pieptanat si netezit foarte bine, prins intr-o coada-de-cal si apoi rasucit la baza gatului. Se fixeaza cu agrafe si se aplica spray ptr stralucire. O abordare mai indrazneata de coc este sa-l prinzi in varful capului.



Extensiile - Fasii de par naturale, care sunt aplicate la baza capului, suvita cu suvita, cu scopul de a obtine o lungime mai mare sau mai mult volum. Felul in care sunt aplicate difera de la lipirea cu un adeziv special pana la coaserea lor sau aplicarea temporara, cu clipsuri. Dupa aplicare, parul are nevoie de o ingrijire mai amanuntita, ptr ca se incurca foarte usor.


Filarea - Tehnica folosita de hair-stylisti pentru a subtia firele de par si a realiza forma dorita unei coafuri. Uneori, este folosita si pentru a conferi mai mult volum sau a mai lua din greutatea unui par prea gros.


Ustensile de par cu ioni: - Ionii sunt particule incarcate electric care au capacitatea de a sparge moleculele de apa in microparticule, facand ca hidratarea si produsele sa patrunda in firul de par. In acest fel, cuticula se rehidrateaza si se inchide. Parul devine vizibil matasos, cu un aspect mai intins si mai stralucitor. In plus, daca iti usuci parul cu un foehn cu ioni, firele nu se vor mai electriza si vei observa ca parul tau va fi mult mai putin uscat decat daca ai utiliza un foehn traditional.


Pixie cut - Tunsoarea scurta la spate si pe laterale, usor mai lunga in varful capului.  A fost adoptata de multe vedete pentru aerul sic pe care il confera, Agyness Deyn, Katie Holmes sau Victoria Beckham fiind doar cateva dintre ele.  Este foarte usor de intretinut: putina ceara si un finisaj lucios sunt suficiente pentru a arata perfect. 
In traducere, pixy inseamna zana, spiridus.


Sleek look - Parul drept, stralucitor, a ajuns la moda in anii ’90, prin coafura afisata de Jennifer Aniston in Friends. Pentru a obtine sleek look, spala-ti parul cu un sampon pentru luciu, aplica o lotiune cu protectie termica inainte de uscare si intinde fiecare suvita cu placa de par.


               Hope you enjoy reading this! Kisses and take care! >:D<

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu