miercuri, 24 august 2011

Iubeste-ti corpul! (2)


5 secrete pentru a face sport cu drag
Incepe usor. Daca din prima faci zeci de abdomene cand tu nu ai mai facut sport de mult timp, doar te vei convinge ca nu esti in stare de nimic si te vor determina in cele din urma, sa renunti la efort. Daca te intrebi care e cel mai bun moment al zilei pentru sport, raspunsul este dimineata, cand metabolismul functioneaza la capacitate maxima.
Alege acele sporturi potrivite formei corpului tau. Sa arati bine inseamna ca tot corpul tau sa para in forma si echilibru. Daca ai fundul si soldurile mai mari decat partea de sus a corpului, pune mai mult accent pe partea care te nemultumeste.
Fa sport de 3 ori pe saptamana daca ai mai mult timp la dispozitie. Exerseaza vreme de o ora, in total, timp care sa includa 10 minute de incalzire, exercitii cardio, de forta, plus relaxare. Trebuie sa o faci cu intensitate, nu sa pedalezi la bicicleta stationara in timp ce te uiti la tv.
Fa sport zilnic daca ai numai ferestre mici de timp sau preferi antrenamentele scurte. E ok sa stai putin la sala, dar numai daca mergi zilnic. Daca o data nu ai avut timp sa ajungi la fitness, incearca un exercitiu preferat de Carmen Bruma: timp de 10 minute, incearca sa alternezi urmatoarele doua exercitii – sarituri cu genunchii in fata (20 de repetari) si genuflexiuni  (20 de repetari).
Vorbeste cu un trainer personal, chiar si numai o singura data. Spune-i de la inceput ca-ti doresti o singura intalnire introductiva. Pune intrebari despre ce crezi ca ti se potriveste si pune totul pe hartie cand ajungi acasa.
Alege-ti tinuta potrivita. E esential sa te simti confortabil in hainele pe care le porti atunci cand faci sport. Opteaza pentru articole in care poti transpira si renunta la cele stramte, pentru ca afecteaza circulatia sangelui. Ca incaltaminte, alege pantofi sport adecvati tipului de antrenament prevazut in acel moment.

Imbunatateste-ti calitatea pielii
“Celulita neglijata, netratata, devine cu varsta nodulara, faza in care nici un produs anticelulitic nu mai are efect”, spune dr. Rucsandra Hurezeanu, creatoarea brandului Ivatherm.
E mai bine cu masaj. Dr. Hurezeanu ne recomanda aplicarea cremelor anticelulitice de doua ori pe zi. “Masajul e si el binevenit, pentru ca sporeste eficienta cremei anticelulitice. Masajul anticelulitic, fiind energic, se va incheia obligatoriu cu miscari de relaxare. Cu ajutorul lui se stimuleaza supletea si elasticitatea pielii si se activeaza circulatia sangvina. E dureros in fazele avansate de celulita, dar merita suferinta.”

Cele mai eficiente ingrediente
Multa vreme, cafeina a fost considerata cel mai eficient ingredient, pentru proprietatile ei lipolitice, favorizand hidroliza trigliceridelor acumulate in adipocite (celule grase) si eliberarea acestora in fluxul sangvin, cu efect de topire a acumularilor de grasime.  Dr. Hurezeanu: “Cercetari recente au descoperit o substanta mai eficienta decat cafeina: resveratrolul, un polifenol cu proprietati antioxidante si regenerante, ce protejeaza colagenul din piele si stimuleaza activitatea capilara. O crema anticelulitica buna este cea care contine ingrediente ce stimuleaza degradarea depozitelor de grasime, combinata cu efectul antirecidiva”.

Crema, gel, ser sau ulei?
Textura nu are influenta asupra eficacitatii produsului.  Crema anticelulitica are o textura supla, iti da senzatia de hidratare intensa a pielii si e indicata persoanelor cu piele uscata. Gelul are o textura mai lejera decat crema si e potrivit persoanelor cu piele grasa, deoarece nu incarca pielea. Serurile sunt mai concentrate, dar nu sunt o textura potrivita pentru masaj. Uleiurile sunt fluide, se aplica cel mai bine pe pielea umeda, au o textura potrivita masajului pentru ca se absorb greu in piele, fiind nevoie de miscari insistente. Uleiurile sunt preferate pentru masajul profesionist si e bine sa le folosim in asociere cu crema anticelulitica.
Am de gand sa scriu si despre programul meu cat de curand, ce fac si ce folosesc pentru a ma mentine in forma si pentru a mai scapa de celulita. Da stiu, cine ma cunoaste ar zice, cum o slabanoaga ca tine sa aiba celulita? Dar din pacate am si eu, pentru ca o vreme nu am facut exercitii deloc si am mancat haotic si multe chestii nesanatoase. Sper sa va ajute  aceste informatii, eu le-am preluat dintr-o revista pentru ca mi s-au parut interesante, sper sa vi se para si voua la fel de interesante! V-am pupat si aveti grija de voi! >:D<

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu