marți, 12 iulie 2011

Care e masca perfecta pentru parul tau?

Am gasit un articol interesant despre mastile de par (naturale) si m-am gandit sa impartasesc cu voi aceste informatii.Mai intai voi scrie despre masca de par care am descoperit-o de cateva luni si o folosesc de atunci, o data pe saptamana.
Ingrediente: 1-2 galbenusuri de ou, o lingura ulei de ricin, 1-2 linguri ulei de masline, 2 lingurite de miere. Asta e cum apreciez eu in momentul de fata, atunci cand pregatesc masca ori pun mai mult ulei de ricin, ori mai mult ulei de masline, nu e ceva batut in cuie. Uleiul de ricin pe care il folosesc eu miroase a banane, astfel nu-mi ramane mirosul de galbenus in par. :D Aplic de la radacina spre varfuri, masandu-mi scalpul si insistand la varfuri, acestea fiind foarte uscate. Stau cam 2 ore cu ea in par, iar cand am timp sau nu ma deranjeaza sa dorm cu o punga in cap, stau toata noaptea. :)) Desi dorm cam rau, trec peste cand stiu cat de frumos si matasos o sa fie parul meu. 8-> E foarte buna pentru parul uscat, deteriorat, lipsit de stralucire, probabil ajuta parul si sa creasca un pic mai repede datorita ingredientelor. In concluzie, sunt multumita!
Articol preluat de pe lyla.ro
Masca pentru par restaurativa cu patrunjel
Ingrediente de care aveti nevoie: 1 lingurita de vodca sau coniac, 2 lingurite de ulei de masline, patrunjel. Maruntiti patrunjelul dupa care amestecati-l cu vodca si uleiul de masline. Cu mixtura obtinuta masati bine radacinile parului dupa care inveliti capul intr-un prosop si mentineti asa pentru o ora. Spalati apoi parul cu apa calduta si un sampon usor. La sfarsit, clatiti cu otet de cidru si mere.

Masca pentru par nutritiva cu galbenus de ou
Ingrediente de care aveti nevoie: 1 galbenus de ou si 1 cana de lapte. Bateti galbenusul de ou pentru cateva minute dupa care adaugati laptele. Puteti adauga si o jumatate de lingurita de sirop de trandafiri daca aveti asa ceva la indemana. Aplicati solutia rezultata pe tot parul, concentrandu-va in special pe capetele firelor. Lasati masca sa penetreze scalpul pentru 10-15 minute dupa care spalati parul ca de obicei.

Masca de par cu miere, ulei de masline si otet
Ingrediente: 2 lingurite de miere pura de salcam, 1 lingurita de ulei de masline sau ulei de migdale, 1 lingurita de otet de mere. Aceasta solutie este recomandata chiar inainte de a va spala parul. Amestecul rezultat, va fi aplicat direct pe radacinile firelor de par. Folositi apoi un pieptene pentru a o distribui pe intreaga suprafata a parului dupa care lasati masca pentru cel putin o ora. La final, parul va fi stralucitor si matasos.

Masca de par nutritiva pentru orice tip de par
Ingrediente: 1 galbenus de ou, 2 fiole de ulei de ricin, 1 lingurita de Vitamina A. Amesteca bine ingredientele dupa care aplica solutia rezultata pe intreaga suprafata a parului. Las-o sa isi faca efectul pt 2 ore dupa care spala parul cu un sampon usor. Aceasta masca este recomandata mai ales in cazurile in care parul cade in mod excesiv.

Masca de par pentru matreata
Ingrediente: 1 cana de clei si 3 lingurite de otet de mere. Amestecati ingredientele cu atentie pana obtineti o textura adecvata. Spalati mai intai parul cu sampon dupa care aplicati masca pe intreaga suprafata. Lasati amestecul in par 15 minute dupa care spalati cu apa calda si apoi apa rece.

Masca cu miere pentru parul deteriorat
Amestecati 2 lingurite de miere cu ulei de ricin, 1 galbenus de ou, 1 lingurita de rom si o fiola de Vitamina A sau D. Dupa ce obtineti o textura cremoasa, aplicati masca pe intreaga suprafata a parului, incepand de la radacini. Lasati masca in par vreme de 2 ore inainte de a-l spala.

Masca pentru par subtire
Ingrediente: 1 lingurita de fulgi de ovaz, 1 lingurita de ulei de ricin sau ulei de migdale, 1 lingurita de lapte si Vitamina D sau A. Amestecati cu grija dupa care aplicati solutia pe intreaga suprafata a parului. Lasati masca in par timp de 4 ore dupa care spalati bine cu apa calda si sampon.

Masca pentru parul gras 
Ingrediente: 5 lingurite de iaurt, 1 lingurita praf de copt si 1 lingurita de suc proaspat de lamaie. Amestecati toate ingredientele dupa care aplicati solutia pe intreaga suprafata a parului concentrandu-va cu precadere asupra radacinilor. Lasati-o sa-si faca efectul timp de 40 de minute dupa care spalati doar cu apa. Repetati procedeul saptamanal.

Masca pentru parul uscat
Ingrediente: 1 cana de iaurt, 1 lingurita de suc proaspat de lamaie si 1 galbenus de ou. Aplicati mixtura pe par si lasati-o asa timp de 20 de minute. Spalati apoi cu apa calda si un sampon usor si balsam. 

Dintre aceste masti de par, pe care ati alege-o? Sau folositi deja una de care sunteti multumit/a?

Pupici si aveti grija de voi! :* >:D<






Un comentariu: