joi, 7 iulie 2011

A venit vara si pentru parul tau...

   Acum parul are nevoie de o ingrijire speciala pentru a face fata cu brio agresiunilor la care il supui zilnic.


   Soarele, vantul, apa marii sau apa de la piscina iti predispun parul la deteriorare. Daca in mod normal, parul trebuie tuns la 2-3 luni, acum e indicat sa ajungi la coafor la o luna jumate, maxim doua.
   De fiecare data cand iti speli parul, maseaza-ti usor scalpul! Pe langa senzatia de relaxare, masajul pune in miscare sangele facand actiunea samponului mai intensa. Este esential sa folosesti o masca de par cu hidratare intensa pentru a-l proteja, mentinandu-i luciul si vitalitatea.
   Pieptanatul este principala cauza a ruperii parului. Utilizand pe langa sampon, un balsam sau o masca adecvata, aceasta problema este evitata. Piaptana-te atunci cand ai balsamul de par - pericolul ruperii parului este diminuat la maximum pt ca acesta e acum moale si de descurca mai usor.
   Este foarte important ce fel de pieptene sau perie folosesti. Alege un pieptene cu dintii grosi si rari si descurca-ti parul cu miscari usoare de la varfuri inspre radacina.
   Daca ai parul lung, foloseste o perie plata cu pernita de aer. Procesul de periere va fi mai putin agresiv si foarte relaxant pentru scalp, iar posibilitatea electrizarii parului este redusa substantial. Daca ai parul drept, poti sa-l piepteni si atunci cand este uscat, in schimb daca ai parul ondulat, acest lucru nu mai este indicat. Buclele isi vor pierde forma si vor capata un volum necontrolat.
   Caldura te face de multe ori sa optezi pentru parul strans, dar chiar si elasticele sau agrafele pot constitui un factor de agresiune in plus. Alege elastice de par groase si moi si nu le infasura niciodata la maximum. Lasa-ti intotdeauna parul sa respire!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu