marți, 7 februarie 2012

Program de Fitness!


Buna fetelor! Azi m-am gandit sa fac o postare utila despre un program de fitness. Sarbatorile si vacanta au trecut de ceva timp si toata grasimea depusa sta acolo unde nu ar trebui daca nu facem un pic de sport. 
Am gasit intr-o revista mai veche un program de exercitii care vizeaza zona trunchiului. Are ca rezultat un abdomen plat, un posterior ferm si imbunatateste vizibil echilibrul si pozitia corpului. Tinta programului nu este doar abdomenul, ci si muschii feselor, ai coapselor, ai soldurilor si ai spatelui. Cel mai mare castig? Conditie fizica excelenta de care se va bucura si iubitul!
Repeta urmatoarele 6 exercitii in fiecare zi (sau de cate ori poti intr-o saptamana) timp de 8 saptamani si vei obtine, pe langa abdomenul plat, noi satisfactii atat in viata intima, cat si in cea de zi cu zi.


1. Balansari
A  Asaza-te pe palme si genunchi, tine spatele drept, strange fesele. Ridica piciorul drept in spate, pana ajunge paralel cu solul.
B  Intinde bratul stang la nivelul umarului. Apoi ridica simultan inca 10 centimetri acest brat si piciorul opus. Revino usor la pozitia initiala si ridica din nou. Repeta de 10 - 20 de ori pe fiecare parte.
Cum actioneaza: Ridicarea simultana a bratului si a piciorului opus angajeaza toti muschii din zona trunchiului. Vei obtine un trup mai subtire, un spate mai suplu si o pozitie foarte armonioasa.

Click pe imagine pentru a vedea exercitiul.


2. Rasucirea picioarelor
A  Stai pe piciorul stang si ridica genunchiul drept in fata. Tine ambele brate la nivelul pieptului si stai in echilibru.
 Incordeaza fesa dreapta si impinge genunchiul ridicat in lateral cat de mult poti, fara sa misti deloc bazinul. Incordeaza abdomenul si fesa stanga pentru a te mentine in echilibru. Ramai nemiscata 15 secunde, apoi revino. Repeta de 20 de ori pe ambele picioare.



3. Semiflotari
A  Asaza-te in pozitia standard pentru flotari: palmele la nivelul umerilor, picioarele intinse in spate, sprijinite pe varfuri. Incordeaza abdomenul si ramai asa 15 secunde (nu lasa bazinul in jos). Repeta timp de doua minute.
B  Coboara pe antebrate si incordeaza din nou 15 secunde, cu repetari timp de doua min. Lucreaza in mod succesiv pozitiile A si B, fiecare 20 de ori.




4. Impingeri de bazin
A  Pe spate, cu bazinul ridicat, sprijinit/a in umeri si talpi, cu genunchii indoiti: tine soldurile ridicate, incordeaza si apoi relaxeaza fesele timp de doua minute.
B  Ridica piciorul drept cat poti de sus. Balanseaza sus-jos, incordand fesele timp de doua minute, apoi schimba picioarele.




5. Rasucirea trunchiului
A  Piciorul drept in fata, stangul in spate, genunchii indoiti, calcaiul stang ridicat: ia o gantera de 2 – 3 kg si tine-o cu ambele maini.
B  Incordeaza abdomenul si nu misca bazinul. Rasuceste-ti trunchiul din talie spre dreapta, apoi la loc spre centru. Indreapta picioarele si reia, cu 15 repetari pe fiecare parte.
       Cum actioneaza: Rasucirile intaresc partea interioara a coapselor si sporesc flexibilitatea zonei pelviene.   Click pe imagine pentru a vedea exercitiul.




6. Balansari laterale
A  Asaza-te pe partea dreapta, cu genunchii lipiti. Cu bratul stang pe sold, sprijina-te pe antebratul drept. Ridica bazinul de la pamant cat poti de sus si ramai asa in echilibru.
B  Din aceasta pozitie, ridica piciorul stang si prinde gamba cu mana stanga. Trage de picior cat poti de mult, ca sa fortezi muschii interiori ai coapsei. Ramai pe pozitie 15 secunde si incearca sa nu cobori bazinul deloc. Lucreaza doua minute pe fiecare parte si repeta.



Intareste-ti muschii coapselor si ai gambelor.
Lungeste-te pe podea si intinde picioarele spre tavan, apoi departeaza-le in V, tinand ambii genunchi cu mainile. Incordeaza muschii interiori ai coapselor 30-60 de secunde si relaxeaza-i. Pentru rezultate optime, repeta exercitiul de cel putin trei ori pe saptamana.



Eu recunosc ca nu fac aceste exercitii pentru ca nu am timp si am deja altele pe care le practic, dar sa nu credeti ca nu le-am incercat. Vara fac exercitii cam de 3 ori pe saptamana, insa acum iarna abia reusesc o data pe saptamana. Aceste exercitii ar fi ideal sa le faceti in fiecare zi, dar stiu cat e de greu sa ne facem timp si pentru sport cand avem o viata atat de aglomerata. La inceput trebuie sa trageti un pic de voi pentru ca orice exercitiu o sa vi se para greu, dar cu timpul o sa va obisnuiti. Va recomand aceste exercitii daca simtiti ca sunt ceea ce aveti nevoie, si nu numai. Voi reveni cat de curand cu alte postari despre exercitii, poate chiar cu cele pe care le fac eu.

Sper ca v-a fost de ajutor aceasta postare :-) 
Pupici si aveti grija de voi! :*:*:* >:D<

3 comentarii:

  1. Foarte interesanta postarea. O cura de sport nu stica nimanui ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. da...lectia o stiu :)...mai greu cu practica !

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa-i..mai greu cu practica.Si eu sunt constienta ca ar trebui sa fac sport mai ales ca am cateva kilograme in plus dar e lucrul cel urasc cel mai mult si pe care nu il fac niciodata din placere.M-am gandit sa apelez si la varianta de a-mi achizitiona eu o bicicleta, dar parca vad ca o iau, o folosesc de cateva ori apoi sta intr-un colt.

    RăspundețiȘtergere