luni, 14 noiembrie 2011

Tae-Bo pentru sani

Tae-Bo la tine acasa: pentru ridicarea sanilor si un decolteu frumos!

Sanii, sunt cei care exprima cel mai bine feminitatea, indiferent ca sunt mari sau mici, ridicati sau nu, ei au puterea de a atrage atentia si nu numai. In randurile ce urmeaza, voi incerca sa expun cateva exerciti pentru muschii pectorali, exercitii Tae-Bo care au ca rezultat ridicarea si intarirea sanilor.

Incalzirea: Executam 20 rotiri de brate in fata apoi 20 in spate, 30 forfecari rapide in plan orizontal apoi in plan vertical, rotim antebratele de 20 de ori spre exterior apoi spre interior.

Flotari cu palmele departate
Te asezi pe salteluta sprijinita in palme si genunchi, cu palmele departate la o distanta egala cu latimea umerilor. Vei face semiflotari lasand pieptul cat mai jos si flexand coatele spre exterior. Expira atunci cand te ridici. Executam 4 serii a cate minim 10 repetari, la un ritm normal.


Flotari cu palmele apropiate
In aceeasi pozitie dar cu palmele lipite in fata, lasi pieptul in jos cat de mult poti flexand coatele spre exterior. In cazul in care vrei sa lucrezi partea din spate a bratului, executa aceasta miscare ducand coatele in jos. Vei face 3 serii a cate repetari poti, dar nu mai putin de 8 repetari.

 

Ridicarea sanilor
Aceasta miscare are rolul de a tonifia partea superioara a pieptului si ca rezultat, de a ridica sanii. Te asezi in pozitie conform imaginii astfel incat intre picioare si trunchi sa existe un unghi de 90 grade. Picioarele sunt lipite si intinse. Bratele sunt departate la latimea umerilor, privirea orientata in fata. Vom face 5 serii a maxim 20 de repetari lente.


Muschii pectorali
Iti pregatesti 1 gantera care sa aiba intre 2 si 5 kg. iar daca nu ai, poti utiliza 2 sticle de 1 l pline ochi cu apa astfel incat sa nu aiba nici un pic de aer. Te asezi pe spate si intinzi bratele cu gantrele deasupra capului. Coatele sunt putin flexate pentru ca efortul sa se descarce in totalitate in muschii pectorali si ai bratelor,si nu in articulatia cotului cauzand leziuni. In pozitia aceasta vom face ridicari scurte conform imaginii, expirand atunci cand bratele sunt ridicate. Exercitiul are rolul de a dezvolta cutia toracica si de a lucra muschii pectorali, avand ca rezultat final ridicarea sanilor. Vom executa 4 serii lente a minim 10 repetari.


Forfecari rapide
Dupa terminarea exercitiului precedent, fara a lasa bratele jos vom executa forfecari rapide de brate conform cu imaginea. Vom face cate 30 de repetari in 4 serii.

 

Flut
Dupa ce am terminat exercitiul precedent, fara a ne ridica de pe saltea, lasam ganterele jos si incrucisam bratele ca si cum am imbratisa un trunchi de copac foarte subtire apoi incepem acest exercitiu. Cu ganterele in maini si coatele putin flexate lasam bratele lateral aproape intinse pana atingem cu coatele podeaua, apoi le ridicam deasupra pieptului lipind ganterele, expirand si incordand usor abdomenul. Vom executa 40 repetari in 4 serii cu o pauza de 20 secunde intre serii.


Impingeri
In aceeasi pozitie, indoim bratele pana atingem cu coatele jos, si le ridicam apoi deasupra pieptului, apropiindu-le exact ca in imaginea de jos. Vom face 30 repetari lente in 3-4 serii, expirand si incordand pieptul atunci cand ganterele sunt sus.


Forfecari orizontale
Te poti ridica sa bei putina apa, schimbi muzica si te asezi din nou pe salteluta in pozitia sezut cu picioarele asezate confortabil, dar nu sub tine. Cu ganterele in maini si bratele ridicate la nivelul pieptului si putin flexate, vei face forfecatii orizontale prin suprapunerea alternativa a bratelor. Acest exercitiu iti lucreaza atat pieptul cat si umerii avand ca rol tonifierea muschilor din acea zona si respectiv intinderea pielii care se afla pe ei, radicand sanii. Vei face 40 repetari 3 serii.


Forfecari verticale
Fara sa faci o pauza mai mare de 30 secunde in care iti incrucisezi bratele strangand acel trunchi subtire de copac in brate, vei incepe sa faci urmatorul exercitiu astfel: forfecari verticale ca in imagine, tinand ganterele paralele si coatele putin flexate pentru a proteja articulatiile. Vei face cate repetari poti cate serii vrei.


Observatie: La toate miscarile gen flotare, in Tae Bo coatele se vor flexa spre exterior. La nici una dintre miscari coatele nu se vor tine intinse.

Dupa ce ai terminat acest program de antrenament Tae Bo, aseaza-te intinsa pe spate pe saltea, stinge lumina si asculta o melodie relaxanta. Astazi ai facut ceva bun pentru corpul tau si pentru sanatatea ta. Pentru  rezultate rapide, trebuie sa faci aceste exercitii cu pauza de o zi. Succes!

Acest articol a fost preluat de pe www.taebospecial.ro
Sunt multe exercitii de tae-bo, mie imi plac bineinteles cele pentru acasa. Eu una nu am timp...daca as avea destul timp le-as face pe toate! Mai jos gasiti link-ul pentru fiecare din exercitiile pentru acasa de pe site:
Pupici si sper sa va ajute!

2 comentarii:

  1. superrr articol...de 2 zile m-am apucat si eu de aerobic am o febra mulsculara de ma tarai...:)))da nu ma las..pop

    RăspundețiȘtergere
  2. felicitari si tine-o tot asa! si eu m-am reapucat de 2 zile de exercitiile pe care le faceam si de atunci am o febra musculara vai vai...dar nici eu nu ma las:))) pupici!

    RăspundețiȘtergere