miercuri, 30 noiembrie 2011

Panaceu universal: miere si scortisoara

              “Panaceul universal’, sau panaceul cel de toate zilele, il puteti prepara in oricare zi, atata vreme cat aveti cele doua ingrediente magice. Cine nu a auzit despre legendele si miturile antice, care ne-au familiarizat cu expresii ca: “nectarul zeilor”, “ambrozie cereasca”, sau “elixirul nemuririi”? Chiar daca zeii nu se mai plimba printre muritorii de azi, ne putem infrupta totusi cu ele.
               Ingredientele minune sunt mierea si scortisoara.


            Scortisoara, unul dintre cele mai aromate si vandute condimente din intreaga lume, este un excelent aliment terapeutic. Scortisoara trateaza afectiuni incepand de la halena, raceala si gripa pana la candidoza, diabet si chiar impotenta. Banala scortisoara este un antiseptic natural, un izvor de nutrienti, avand nenumarate proprietati, inclusiv terapeutice, cum ar fi scaderea colesterolului, a tensiunii si imbunatatirea functionarii creierului.


            Stie cineva care este nectarul zeilor si ambrozia cereasca din zilele noastre? Pentru apicultori este mierea si respectiv pastura. Si in antichitate erau extrem de pretuite. Ba chiar stramosii nostri hiperboreeni aveau ca simbol albina, aceasta oferind pe langa binecuvantatele produse apicole (faguri, pastura, miere, polen, propolis, venin, ceara) si modelul societatii ideale, in perfecta armonie cu natura, mai mult oferind cu un altruism exemplar daruri pretioase, decat primind ceva comparabil in schimb. Iata o lectie de viata pe care omenirea inca nu a deprins-o, desi evidenta arata ca este imperios necesar.


             Stiati ca in ultimii ani au scazut dramatic efectivele de albine mai peste tot in lume? Cine sa fie vinovatul principal? Omul. Inconstienta, iresponsabilitatea si  lacomia lui. Iar din scenariul acestui dezastru fac parte poluarea, (inclusiv undele electromagnetice), pesticidele si culturile cu omg-uri (organisme modificate genetic).

            Einstein ne-a lasat o profetie avertisment: Din momentul in care albinele vor disparea, omenirea va mai avea doar 4 ani de trait...
            Iata asadar cat de importanta si de pretioasa este pentru viata pe planeta aceasta vietate harnica si darnica, avand o coloana vertebrala mai verticala decat a intregii omeniri, dar atat de vulnerabila si dependenta de nivelul nostru de constiinta.


              Sper sa va placa acest mic articol scris de mama si sa preparati si voi acest elixir dulce si sanatos :D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu